Endringer i huden når du bytter produkter

Endringer i huden når du bytter produkter

Hvis du er opptatt av huden din, har du sikkert gått mange runder for å finne gode produkter. Det gjorde jeg også. Jeg har aldri vært særlig glad i de etablerte merkene som blir solgt i parfymerier. Min reise startet med produkter fra apoteket. Vel, ikke helt sant, for som kvisete tenåring på 1970-tallet, var nok jeg også innom Clearasil for å tørke ut kvisene. Det skal jeg komme tilbake til litt senere. Forøvrig kom jeg tidlig i kontakt med direktesalg av produkter, og har ikke tall på alle homeparties jeg har vært i eller hatt hjemme selv. Og det kan være koselig å samle gode venner og samtidig få en liten premie i form av et gratisprodukt eller to. Problemet er bare at lysten til å kjøpe overgår evnen til å bruke opp produktene, og til å få gode rutiner slik at en får det beste ut av dem. For du trenger rutiner. Men for min del må rutinene være veldig enkle, og da sier det seg selv at en del produkter som skal ha tid til å virke, blir liggende i skapet.

For snart ti år siden, i begynnelsen av 2010 hendte det imidlertid noe. Jeg kom over et helt nytt konsept, tok det i bruk, og det virket så godt at jeg har fortsatt med det. Slik det ser ut i dag, kommer jeg nok til å holde på både produkter og rutiner så lenge jeg er fornøyd.

Så hva består egentlig denne endringen i? Jeg har lyst til å fortelle litt om hvordan huden min var før, og hvordan den er nå. Husk at jeg er blitt 10 år eldre på den tida!

FØR

Skapet, eller i grunnen hele badet, var fullt av produkter. Jeg brukte 3: Sjampo, dagkrem og rens.

GRUNNEN:

Alle kremer jeg prøvde la seg bare utenpå og gjorde huden klissete. Husk at jeg bare kjøpte det som kan betegnes som kvalitetsprodukter, og hadde full kontroll over alle serier i de merkene jeg brukte, og prøvde mye forskjellig. Likevel var ansiktet konstant blankt, samtidig som det var tørre partier, spesielt mellom øyenbrynene. I tillegg hadde jeg regelmessig kviser i pannen og på haken. Porene begynte å bli veldig store, og tette porer på nesen måtte klemmes ukentlig. Det som kom ut var harde «makker».

Kinnene begynte så smått å «sagge», og jeg fikk veldig hengende øyelokk. På håndbaken var det tendenser til kuldeeksem, og jeg som er så glad i sola og lite glad i solkrem, begynte å merke tendenser til soleksem. Det likte jeg absolutt ikke, men hadde ingen verktøy for å få det vekk.

Huden under føttene var hard og til dels vond. Mye plaget med såre føtter, og var veldig påpasselig med å ha godt fottøy.

Jeg var prisgitt skiftende leverandører hos frisøren på hårprodukter. Balsam og andre behandlingsprodukter var stort sett utelukket, og det var vanskelig å finne noe som passer til kombinasjonen tørr, tildels kløende hodebunn og fett hår.

Ikke særlig lystelig, selv om jeg i egne øyne kjøpte gode produkter og brukte en del penger på dette. En annen ting var at jeg opplevde det vanskelig og tildels tilfeldig om jeg fikk tak i produkter når jeg trengte dem.

ETTER

Skapet (og badet) er fortsatt fullt av produkter, men nå er det ingen av dem som blir stående ubrukt. Problemet er heller at «det er tomt igjen» (det føles i hvert fall slik, selv om produktene er veldig drøye).

Ansiktet er ikke blankt lenger, og de tørre partiene er helt borte. Håndkrem og fotkrem er  i daglig bruk, det samme med bodylotion (som jeg bare brukte om sommeren før, og bare av og til). Hard hud under føttene skrelles vekk i dusjen, og tendensen til tørre legger (ja, jeg blir fortsatt påvirket av tidens tann) er under kontroll.

Øyelokk og kinn «sagger» fortsatt, men ikke mer enn de gjorde for 5 år siden (og hvis jeg vil bruke tid på å få strammere hud, har jeg redskapene som skal til). Porene på nesen er mye mindre, og det jeg kan klemme ut nå, er bare tynne, myke «makker».

Håret har vokst 30 cm. Hodebunnen er fortsatt ikke 100% bra, men mye bedre. Stylingproduktene har nok også innvirkning på hodebunnen.

Det viktigste som har skjedd, er nok likevel at jeg har lært hva som fungerer fra innsiden. Et annet sted på siden kan du lese om energien som forsvant, og den er kommet så mye tilbake at det er mulig å ha kontroll på at næringsinnholdet i maten vi spiser er noenlunde i orden. Her takker jeg kosttilskuddene for at jeg kom i gang. Jeg har også lært mye om hva som påvirker huden fra innsiden. Dette hadde jeg heller ikke klart uten tilskudd.

Videre fremover er målet å holde på det nivået jeg har kommet til nå, og ha så god kontroll på rutiner og produkter at jeg kan legge til og trekke fra når det er hensiktsmessig.

EN NY HVERDAG

Som kunde hos meg vil du få en del informasjon. Og når du begynner å høre så godt etter at du virkelig får det jeg sier under huden, lærer du å bruke kunnskap, erfaring og teknologi til å sette sammen rutiner og produkter til kreative løsninger så du kan se frisk og opplagt ut uansett hvordan du føler deg.

Det føles godt å vite at kunnskap og erfaring kan brukes på denne måten, og jeg vil at du skal føle deg bra med de løsningene du velger.

 

Comments

comments

Speak Your Mind

*