Ferie

Ferie

Det nærmer seg sommer, og vi håper på late dager med mye sol og varme.

Nydelig! Men da vil vi gjerne unngå en del saker også. Mygg, brennesle, for mye sol og varme, vepsestikk…. lista kan gjøres lang.

 

For å forebygge solforbrenning er det en ting vi kan gjøre:

Bruke SOLKREM! Klissete hender og sand overalt er ofte resultatet. Jeg har endelig funnet en løsning jeg kan anbefale. Kremen har ikke bare høy faktor (35), men den inneholder også noe så avansert som varmesjokkproteiner som gjør at du ikke får følelsen av å være kokt (visste ikke dette før nå, men når jeg tenker over det, lukter det ikke stekt bacon av meg i sola lenger). Den kan også brukes i ansiktet. Hvis du synes den er vanskelig å smøre ut, er det et tips å bruke en fuktighetsspray sammen med den.

 

Myggstikk vil vi helst ikke ha.

Jeg har et forslag til løsning der også, vet du ☺. Det er et bodybutter med en ganske sterk, men behagelig lukt, som myggen visstnok ikke liker noe særlig. Det må jeg innrømme at jeg ikke har prøvd selv (fjorårets sommer var så kald at den skremte vettet av alt som heter mygg), men jeg har mange referanser fra andre som har god effekt. Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? For hver krukke du og jeg kjøper av denne kremen, plantes et baobabtre i Malawi. Dette treet inneholder opp til 120 000 liter vann.

 

Hvis ulykken først er ute.

Da kan jeg anbefale løsninger for det og. Det er fort gjort å bli solbrent selv om en har tilgang til all verdens fantastiske remedier. Vi kjenner vel alle situasjonen der «jeg skal bare sitte en liten stund», og oops, så er den stunden blitt til 3 timer. Med tilhørende griserosa farge og baconlukt. Du har helt sikkert opplevd det du også. Her en kveld opplevde en bekjent av meg akkurat det. Og i disse tider skriver man om slikt på Facebook. Og hva gjør man når alt er stengt og et menneske er i nød? Jo, man iler til med førstehjelp. Klokka 12 om natta. Løsningen heter selvsagt aloe vera gel, og så finnes det førsthejelp på tube, en krem med innhold av urter som blir brukt av urfolk som går på glødende kull. Vi kunne ikke greid oss uten i familien! Slutt på flassing og soleksem. Fin når man brenner seg også. Nevnte jeg at dette også er en lindrende fotkrem, fantastisk for en sliten fotturist eller byvandrer (vi skal da shoppe litt i sommer også).

 

Insektstikk.

Her vil jeg skille litt. Får du vepsestikk eller liknende, trenger du en desinfisering, eller aller helst noe som trekker giften ut fra stikket. Her anbefaler jeg rett og slett å bruke en spesiell håndrens med lavendel i. Den inneholder ikke den typen alkohol som tørker ut huden. Men den kan svi litt på sår. Den finnes også i en bitteliten flaske du kan ha i lomma (flasken følger med når du kjøper den store og har skrukork, så det er lett å fylle på). 


På myggstikk og annen kløe trenger du noe som kjøler. Gele med to forskjellige myntesorter er anbefalingen min her. Stopper i hvert fall min kløe umiddelbart. Den er også ypperlig til slitne og hovne bein i varmen (og ellers). Kan smøres utenpå tynne strømper, den setter ikke merke på klærne.

 

For å gjøre det enkelt for deg å få hjelp med sommerens små og store utfordringer, har jeg laget en Quick Fix til deg. Send meg en mail eller en melding på Facebook der du skriver Quick Fix, navn og adresse, så får du en pakke med alle disse 7 vidundermidlene til innkjøpspris 950 kr, og jeg sender eller leverer gratis (mulig det blir 10 dagers leveringstid hvis det blir stor pågang).

Det minste du trenger er solkrem, håndrens og førstehjelp på tube, og det kommer på 389 kr.

Hvis du vil ordne sjøl eller har det travelt, trykker du her for å registrere ordren din. Bruk distributørnummer NOW 9372141. Ved å bruke denne denne registreringen får du kjøpe produktene til innkjøpspris.

Og siden jeg ikke får skrive produktnavn her, må du bruke varenummer (eller lenkene ovenfor) 97001344 (solkrem), 97110308 (Aloe vera), 97101226 (fuktighetsspray), 97102803 (kjølende gele), 97110826 («after sun»), 97102781 (bodybutter), 97110835 (håndrens).


Og går det helt galt kan du ringe (start med 977).


PS. Leppene trenger solbeskyttelse også. Nydelig leppepomade med bl.a. bivoks.


Og hvis du lurer på hvem damen med oppskriften er, heter hun Giselle, er 60 år og mangemillionær. Og er en fantastisk historieforteller.

 

Comments

comments

Speak Your Mind

*