Hudpleie sa du, hvorfor det?

Hudpleie sa du, hvorfor det?

Hudpleie Gro

Litt rynker, men med rimelig frisk hud

Hudpleie, er ikke det noe som fisefine vestkantfruer og damer med panikk for å få rynker driver med?

Vel, hvis hudpleie bare er for fine fruer og damer med panikk for å bli eldre, må jeg virkelig redefinere min egen status. Ikke er jeg vestkantfrue, ikke regner jeg meg for å være fisefin, og jeg kjenner heller ikke panikken stige i takt med antall år. Derfor må det finnes en annen begrunnelse. Men hva?

Jo da, vi er vel alle opptatt av at innpakningen står til innsiden, så vi dusjer og fikser hår og sminker oss for å ta oss best mulig ut. I hvert fall til et slikt nivå at vi føler oss siviliserte. Så her er vi nok litt lik de fisefine og de som synes at den første rynken er synonymt med at livets glade dager går mot slutten. Men for å være litt mer alvorlig, så er det en helt annen grunn til at vi vil at huden skal få et minimum av omsorg. Og det er at den skal holde seg frisk.

Huden, ditt største organ

Huden er ditt største organ, og har som hovedoppgave å beskytte det som finnes på innsiden mot vær og vind og forurensning. Dessuten er den viktig for temperaturreguleringen i kroppen, og den transporterer avfallsstoffer ut blant annet gjennom svetten. Det betyr at mange normale kroppsfunksjoner er avhengige av at huden fungerer som den skal (bare tenk på hvor liten del av huden som skal få brannskade før det blir kritisk for oss). Bare for å understreke hvor viktig en frisk hud er for oss en gang til, har den også en betydning for åndedrettet (du har sikkert hørt at det er viktig at huden skal få puste, selv om du neppe drukner ved å legge deg i badekaret et par dager, så lenge du greier å holde nesen over vann). En liten kuriositet i den forbindelse leste jeg om for noen dager siden. Det finnes en straffemetode som går ut på å pakke forbrytere inn i plast, og historien forteller at det ikke skal ta så veldig mange dagene før denne personen dør av overoppheting og oksygenmangel. Når vi vet alt dette, er det lett å forstå at vi må sørge for at også huden holder seg frisk.

Frisk kontra dårlig

De åpenbare tegnene på en dårlig hud, kan være at du får utslett, flasser eller får kviser (jada jeg vet at dette også kan skyldes ubalanser i kroppen eller sykdom, men det lar vi ligge i dag). Men har du tenkt på at også hudstruktur og farge (det vi kaller hudtone) er en indikasjon på hvor frisk huden din er? For ikke å snakke om det vi ikke kan se. Skader som skyldes gamle synder fra den tida det ikke var så farlig med solkrem, for eksempel. Og nei, det er ikke rynkene du har fått som er de farlige solskadene. Jeg er ikke bare litt skremt, men ganske kraftig skremt, av at mange jeg kjenner har fått påvist forstadier til kreft i ansiktet og stadig må fryse vekk disse celleforandringene. Så her er min hovedgrunn til å stelle pent med ansiktshuden, i hvert fall.

Man kan finne ut mye en ikke visste var galt ved en hudscanning. Mange med en hud som ser ganske grei ut har fått seg en overraskelse her. Men det fine er jo at det er en del ting du enkelt kan gjøre selv for å forebygge, og i noen tilfeller reparere. Du kommer veldig langt med tre enkle steg:

  1. Rense, kvelden er viktigst, uavhengig om du bruker sminke som skal fjernes eller ikke
  2. Beskytte huden mot sol og forurensning
  3. Sørge for å opprettholde god fuktighet i huden

Sjekklista

Her er sjekklista og grunnen til at det er så viktig at du renser, beskytter og sørger for nok fuktighet (og nei, fuktighet er ikke synonymt med vann her):

  1. Du får en bedre hudstruktur. Porer og arr blir mindre, noe som gjør det vanskeligere for bakterier og skitt å få feste.
  2. Huden din blir myk. Du slipper problemer med flassing (og de du omgir deg med vil elske å få en klem av deg).
  3. Det tar lenger tid før du får linjer og rynker (jo da, rynker på en ellers frisk hud kan være sjarmerende), og å glatte litt på sinnarynken eller få de sure munnvikene til å peke oppover, gjør at du virker blidere.
  4. Huden din får glød. Grå, trist og gusten hud gjør at du ser uopplagt og kanskje syk ut. Og det vil du vel ikke?
  5. Misfarginger i huden kan være pigmentflekker som er forstadiet til celleforandringer. Veldig ofte er dette solskader, og forebygging av dette er som nevnt tidligere hovedgrunnen til at jeg velger å stelle pent med huden min.
  6. Fukt. Vi består av 98% vann, men vann alene greier ikke å opprettholde fuktigheten i huden. Derfor trenger du produkter som hjelper huden til å holde på vannet og slik opprettholde en god fuktighetsbalanse. Dette er grunnen til at de beste produktene er fuktbaserte, ikke oljebaserte (og det gjelder både vegetabilsk olje og mineralolje).

Hovedpoenget  blir altså å holde huden frisk. Og det gjør du selvsagt først og fremst ved å holde deg selv frisk gjennom riktig ernæring i tillegg til å følge rådene over. En frisk hud gjør at du ser gladere, mer våken og yngre ut, og det vil vi vel alle?

Ung og frisk

Ung og frisk

Tips

En god hudpleierutine skal være enkel å følge opp. Den skal ikke ta lang tid i en hektisk hverdag, og den skal heller ikke koste skjorta. Du kan til og med spare tid (og penger for den del) ved å holde huden frisk, for du vil få mye mindre behov for dekkende sminke. Noe som er helt sikkert, er at i denne bransjen kan du ikke være sikker på å få det du betaler for. Derfor lønner det seg alltid å sjekke opp produktene på forhånd, slik at du vet at de holder den standarden du vil at de skal holde.

Personlig har jeg valgt det jeg mener er det beste som finnes på markedet. Jeg (og mine kolleger over hele landet) er så trygg på det at hvis du vil vite mer, får du en helt gratis behandling for å prøve om produktene holder det de lover.

 

Ta kontakt i boksen under hvis du vil prøve!

 

Comments

comments

Speak Your Mind

*