Hva er din motivasjon?

Hva er din motivasjon?

Nå har jeg tenkt og grublet og grublet og tenkt igjen. Hvorfor er det slik at jeg orker å holde det gående med å anbefale produkter til andre selv om jeg vet at de aller fleste ikke vil bli kunder? Dette er jo å be om nederlag og motgang, er du ikke enig? Og jeg skal gi deg rett i en ting, det er en kjempejobb å holde et positivt fokus når det føles som om alle andre er negative eller likegyldige. Så igjen, hvorfor gjør jeg dette?

 

Jeg har skrevet blogger om energi og utbrenthet, om rynker og antialdring. Likevel har jeg ikke vært i nærheten av å formidle hvorfor jeg synes disse produktene jeg anbefaler er så fantastiske. I dag sa jeg til mentoren min at jo, jeg er jo litt opptatt av utseende, men hvem er ikke opptatt av man skal se sånn noenlunde sivilisert ut? Masse energi i form av å våkne  om morgenen og ha som sitt høyeste ønske å sprette ut av senga og komme i gang med jobben har jeg aldri opplevd å ha, og det kommer jeg sannsynligvis heller aldri til å få oppleve. Penger? Nei. Det har jeg også prøvd å ha som motivasjonsfaktor. Virker ikke. Så hva er det da? For noe må det jo være?

Motivasjon med stor M

I dag tror jeg at jeg har kommet litt nærmere svaret. Tenk deg at du er mye syk. Ikke alvorlig, men akkurat så mye at livskvaliteten har blitt litt dårligere. Du har fått en del hjelp i helsevesenet og innen alternativ behandling, men den siste lille biten har alltid manglet. Det er «noe» der som verken er friskt eller sykt, om du forstår hva jeg mener. Videre kan du jo tenke at du finner en metode som er helt naturlig, som fjerner den siste støyen som det ikke syke, men heller ikke helt friske lager. Vil du fortelle andre om det da? Selvsagt ville du det. Jeg er helt sikker på at du hver dag forteller andre om dine opplevelser, og anbefaler produkter og metoder som har fungert godt for deg.

Mulighet og begrensning

Men stopp litt. Her kommer også det største dilemmaet inn. For når man begynner å snakke om helse, og spesielt helsa til andre mennesker, er det en hel del etiske aspekter som slår inn. Du skal helst ha en god faglig ballast og godkjent utdannelse for å behandle syke mennesker. Jeg mangler utdannelsen, men har etter hvert tilegnet meg en god del kompetanse, spesielt på hva vi kan gjøre for å forebygge, eller hva vi selv kan gjøre for å hjelpe legevitenskapen. For i utgangspunktet er jo kroppen fullt ut i stand til å helbrede seg selv inntil en viss grense (jada, jeg vet jo at vi ikke er udødelige). Dessuten merker jeg at kompetansen er etterspurt. Mange spør om råd og veiledning i forbindelse med sykdom og småplager. Og ikke minst kosthold og næringsstoffer. Hva kan jeg egentlig bruke for å forebygge diabetes? Hva er det beste for å få en sunn hud? Hvordan unngår du å bli forkjølet? Hvor får jeg kjøpt den maten som er best for meg? Hvordan skal jeg leve sunt uten å bruke all tid på matlaging og trening? Hvordan finner jeg ut hva som egentlig er bra for meg, det finnes jo så mange som sier at de har funnet sannheten? Hvor mye vitaminer er det egentlig trygt å ta?

Nettopp. Svaret på disse spørsmålene for meg, er at det skal være enkelt å ta vare på helsa. Derfor er vi avhengige av samarbeidspartnere vi kan stole på som tar seg av all forskning og utvikling av kunnskaper innen emnet. Med det sier jeg ikke at vi skal sluke alt rått, for jeg er alt for nysgjerrig på sammenhengene til å akseptere alt andre sier uten å undersøke andre kilder. Dessuten vet vi jo alle at det finnes mennesker der ute som bare er ute etter pengene våre. Haken er at du må ha tilgang til penger for å forske frem kunnskap. Da blir det viktig å sile ut hvem som virkelig vil hjelpe, og hvem som egentlig bare er ute etter å tjene penger.

Reklame Nemi svar

Hva er din motivasjon?

Oppsummering?

  • Jeg lar meg motivere av mennesker som er dyktige, og som drives av å finne mest mulig kunnskap om det de driver med. Samtidig må de ha hjertet på rett sted, og ha tydelige verdier i bunnen.
  • Jeg har funnet en løsning på et problem jeg hadde (ikke syk, men heller ikke helt frisk), en løsning jeg ikke kan leve uten. I hvert fall blir livskvaliteten en helt annen uten denne løsningen.
  • Å ta vare på helsa skal være enkelt, og alle skal få muligheten til å gjøre det beste ut av sin egen situasjon. God helse er ikke forbeholdt dem som i utgangspunktet har overskudd til trening eller er så bevisst og har så mye kunnskaper om mat at de hver dag greier å ta alle de sunne valgene.
  • Jeg vil fokusere på det positive. Jeg har opplevd nok pekefingre i livet.
  • Jeg føler en forpliktelse til å viderebringe denne løsningen både til deg og alle som har behov for den.
  • Jeg har funnet en samarbeidspartner som lar meg få muligheten til å skape min egen lille bedrift, uten at jeg trenger å tenke på store investeringer, produktutvikling og salgskanaler. Det gjør rett og slett jobben min veldig mye enklere. Betaler godt gjør de også.

Nå er det din tur. Når det gjelder helse, hva motiverer deg? Skriv en kommentar under, det er slik vi lærer!

 

Og lurer du på hva jeg kan hjelpe deg med, kan du legge igjen navn og e-postadresse oppe til høyre. Da får du tilgang til noen av de tipsene jeg har for å forbedre energien, og dermed muligheten til å ta vare på helsa.

Her kan du lese litt mer om hva som er unikt med min samarbeidspartner.

Comments

comments

Speak Your Mind

*