Revmatiske sykdommer

Revmatiske sykdommer

Har du noen gang tenkt på hva som gjør at noen av oss blir syke? Og hvorfor det er så mange som har sykdommer som ME, fibromyalgi, ulike former for gikt, muskelsmerter og for ikke å snakke om hjerte og karsykdommer? Nå er ikke jeg verken lege eller samfunnsforsker, men som et engasjert menneske opptar sammenhengene meg. Og siden jeg også har egne erfaringer på feltet, ble denne bloggen til.

Nå vil du kanskje si at kostholdet har mye å si for om vi utvikler sykdommer. Og det stemmer nok. Men les nå bloggen, så kan du gjøre deg opp din egen mening. Bare husk at de aller fleste som blir syke har det de vil hevde er «et normalt og sunt norsk kosthold», hva nå det måtte være. Og det finnes mange grunner til at kostholdet ikke er optimalt til en hver tid. Det kommer jeg ikke til å ta for meg her.

Revmatiske sykdommer eller bindevevssykdommer

God aften, eller god natt, alt etter som. I kveld er jeg ganske oppgitt, etter å ha lest til øyet blir stort og vått om mennesker med disse sykdommene som går på sterke medisiner, og ikke får lov til å styrke kroppen med vitaminer, mineraler, antioksidanter og essensielle fettsyrer. Jeg er medlem av en gruppe på Facebook som er for mennesker som bruker produkter fra et bestemt firma . Hoveddelen av innleggene handler om «vondter», enten i ledd, muskler eller mage/tarm. Hvis det da ikke er snakk om eksem og kviser. Det store spørsmålet blir da om en skal få lov til å anbefale produkter som kan hjelpe mot det som kan betegnes som medisinske tilstander. Derfor har jeg lyst til å skrive litt om dette. Jeg vil understreke at det ikke er snakk om behandling av sykdommer, men å gjøre noen grep som kan være med på å lette hverdagen til dem som er rammet. Jeg har hatt god nytte av rådene selv, og jeg «feiler noe, men vi vet ikke hva det er», som legen sa til meg etter grundige undersøkelser. Sannsynligvis har jeg en ubeskrevet revmatisk lidelse, fikk jeg høre.

Bildet illustrerer vel bare at Fruen er rimelig frisk, men også litt gal.

Revmatiske sykdommer kan holdes i sjakk med trening
Lucas og undertegnede, 2. plass i LC dressur

Et langt liv med diverse plager har gitt meg en del erfaring, samt at jeg i det siste har lest en del nettopp om hva vi kan gjøre med «mat i pilleform» i tillegg til et rimelig sunt kosthold. Spesielt to bøker har gitt meg mye, synes jeg. Det er «Vitaminrevolusjonen» av den dansk/norske legen Knut Flytlie, og «Helse på grønn resept» av lege Stig Bruset og homeopat Dag Tveiten. Spesielt den første gir god kunnskap om hvordan kroppen fungerer i forhold til forebygging av sykdom, og hvordan sykdom oppstår. Dessuten beskriver den veldig godt hvilken funksjon de ulike stoffene har i kroppen vår. Veldig interessant lesning.

Mange navn

Først trenger vi en definisjon av hva en bindevevssykdom er. De kan være autoimmune, altså en slags overfølsomhet for eget vev. Knut Flytlies forklaring er som følger: «Bakterier har noen antennelignende strukturer (antigener) på overflaten. Kroppens immunforsvar lager «soldater» (antistoffer) som gjenkjenner disse antennene og hekter seg fast på den for på den måten å ødelegge bakterien. Hvis vi er så uheldige å ha en vevstype hvor noen av kroppscellene også har lignende «antenner», klarer ikke soldatene å skille mellom venn og fiende, og går i gang med å ødelegge kroppens egne celler.» Videre forteller han om at familier med en speiell vevstype, HLA-B 27, er spesielt utsatt, men de trenger ikke bli syke. Han sier at disse pasientene ofte mangler sink, og det trengs for at dempercellene (offiserene) skal komme og avblåse krigen. Altså, ingen antioksidanter, ingen offiserer, noe som fører til full borgerkrig. Da har vi fått leddgikt, lupus, Sjøgrens syndom, revmatisk muskelgikt, kroniske betennelser i tarmen, eller andre smertefulle tilstander som vi må «leve med». Alt i følge Flytlie.

Egenbehandling

Nå skulle dette handle om hva du kan gjøre selv hvis du har en såkalt bindevevssykdom. Den første anbefalingen for å forebygge og hindre betennelser, er store doser omega3. Da er det viktig å velge noe som er giftfritt, ikke oksidert/harsknet, og helst ikke er laget av fiskelever. I tillegg til å hindre betennelser, kan det også forebygge hjertesykdom. Men store doser omega3 harskner hvis en ikke tilfører kroppen antioksidanter. Altså flere piller ;-). Eller stooore mengder frukt og grønnsaker (minst 1 kg om dagen). Da er det ikke rart at denne produsenten kaller vitamin- og antioksidanttilskuddet for LifePak. Det er designet for å være så likt maten vi spiser som mulig, og produsert etter samme standard som legemidler. Eller «mat med medisinsk presisjon» som noen sier. Designeren er forøvrig den samme som har utviklet medisinen som tas ved organtransplantasjon for å hindre avstøting av det nye organet.

Fordøyelsen

Der betennelsen rammer tarmen, trengs noe annet enn piller. Da er det flott at vi har en juice som virker så godt at den ble klassifisert som legemiddel i Norge….. Hovedbestanddelen i den er kinesisk bitteragurk, eller gac, en frukt som inneholder 60 ganger mer antioksidant enn tomater. I tillegg en del andre godsaker, som tindved, som er brukt i norsk folkemedisin til behandling av infeksjoner. Juicen brukes forøvrig til forebygging av prostatakreft, og smaker veldig godt!

Siden denne juicen ikke ble godkjent for salg i hele EU, har det kommet en ny med de samme gode egenskapene. Og den får du kjøpt i Norge!

Gac

Gac frukt. Blir blant annet brukt til å styrke gravide og ammende i Sørøst-Asia i følge elevene mine

Nå har vi styrket kroppen så godt som det går an. Hvis du vil styrke ytterligere, supplerer du med «treningsvitaminer«. B, C og E-vitaminer, samt antioksidanter. Virker i hvert fall forebyggende på stølhet!

Neste trinn er ekstrakt av grønn te. Det er gjort studier med den i forhold til forebygging av visse kreftformer, og som en lege sa, «jeg tar i hvert fall ikke sjansen på at det ikke virker». Den inneholder stoffer som gjør at den er en kraftig antioksidant (polyfenoler og katekiner).

Mens vi er inne på immunforsvaret, finnes det en sopp, reishi, som man sier virker immunmodulerende. Det vil si at hvis immunforsvaret er for slapt blir det styrket, og hvis det er overaktivt dempes det. Denne soppen finnes også i Norge under navnet lakkjuke, men den som blir brukt i naturmedisin blir dyrket i kontrollerte former. Les mer om reishi her.

Min vidundermedisin mot vonde ledd, heter Flex Care, og er en sammensetting av glucosamin, gurkemeie og ekstrakt fra hvit pil. Gurkemeie er beskrevet som å hjelpe til med å holde syre/base-balansen i orden. Pil heter Salix på latin, altså en naturlig form av salisylsyre, et gammelt giktmiddel. Det virker også sannsynligvis betennelsesdempende i leddene.  Fantastisk! Hele forkalkningen borte, kjennes det ut som.

Energi trenger vi også. Da spiser vi R2 eller Q10, eller som meg, begge deler. R2 renser cellene om natta og gir energi om dagen, og det er den jeg gir æren for at jeg bokstavelig talt kom meg opp av senga slik at du kan lese dette innlegget.

Ingenting av dette gir garantier for at sykdom ikke oppstår, men da har i hvert fall jeg gjort mitt for å forebygge. Og jeg har gjort litt for at kroppen skal greie å hanskes med det som allerede er der. Jeg er ikke i tvil om hva jeg ville velge hvis jeg fikk et ultimatum av legen. Jeg slutter aldri med disse produktene, da vet jeg at jeg går rett i bakken igjen. Og det er en opplevelse jeg ikke unner noen.

Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Og så glemte jeg å si at noen av produktene må bestilles fra Nederland, da reglene er veldig strenge i Norge.  Men det gjøres via den samme nettsiden du finner de norske produktene.

PS

Hvis du er bekymret for at det skal bli overdosering av de enkelte vitaminene, kan jeg berolige med at det trengs mangedoble doser for at konsentrasjonen skal bli giftig. Norske myndigheter går i disse dager ut og anbefaler en dobling av dagsdosen for vitamin D, fra 10 til 20 mikrogram. Og husk at myndighetenes anbefalinger er ment for å forebygge mangler hos en stor befolkningsgruppe. Optimalt inntak er individuelt, og sannsynligvis mange ganger høyere enn disse anbefalingene. Forøvrig er det pr i dag ingen som vet nøyaktig hvor store mengder hver enkelt av oss trenger av ulike vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Det finnes mange eksempler på mennesker som greier å holde sykdommer i sjakk eller bli helt friske med tilskudd av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den mest kjente av dem heter Linus Pauling og har fått tildelt to Nobelpriser og et institutt på universitetet i Oregon oppkalt etter seg.

Etter at denne bloggen ble skrevet første gang, har jeg funnet frem til andre kilder som støtter det jeg skriver her. Jeg har også blitt mer opptatt av at maten jeg og familien spiser skal være enda sunnere. Men det blir enda en annen blogg.

Kom gjerne med kommentarer! Og husk å legge igjen navn  og e-postadresse, enten til høyre eller over. Det vil du ikke angre på!

Comments

comments

Speak Your Mind

*