Takknemlighet

Takknemlighet

Takknemlighet er en dyd.

Du får det bedre med deg selv ved å vise takknemlighet.

Veien til lykken går gjennom takknemlighet.

Du skal vise takknemlighet for alt du har.

Du kan da vise takknemlighet for det du har fått!

Sies det.

For å gå rett på sak: Egentlig liker jeg ikke ordet takknemlighet. I begrepet ligger en form for underkastelse jeg ikke greier å assosiere meg med. Spesielt hvis noen ber om takknemlighet. Man skal ikke be om takknemlighet. Det må komme fra hjertet. Og da vil jeg bruke et annet begrep.

Å være glad for.

Å være glad for noe beskriver for meg den positive følelsen man gjerne forbinder med takknemlighet på  en mye bedre måte.

Glad er lykke.

Glad er positivitet og latter.

Glad er bobler i brystet.

Glad er stolthet over å mestre.

Glad er å nyte naturen.

Glad er blomstenes fine farger og former.

Glad er når barna greier seg bra.

Glad er også tårer over alt som er fint.

Der takknemlighet uttrykker avhengighet, uttrykker glad frihet. Frihet er viktig for en rebell, liten eller stor. En rebell er ikke nødvendigvis en opprører, men gjør ting på sin egen måte. Derfor er glad bedre. Bare for aat jeg kan bestemme. Glad er meg.

Takknemlig kan jeg være for at jeg ble født.

Men jeg er glad for både kunstneren, rebellen og perfeksjonisten i meg. Studenten også, for da får jeg lov til å lære noe nytt hele tiden.

Jeg er glad for at min Daymaster i kinesisk astrologi er Yang tre, for da får jeg vokse og skape. Jeg er glad for våren, for den skaper nytt liv. Glad medfører også tristhet og vemod om høsten. Men da kan jeg være glad for at våren kommer om en stund.

Jeg er glad for at noen husker på meg og inviterer meg på aktiviteter. Jeg er glad for at noen synes det jeg gjør er så bra at de spør om jeg vil hjelpe.

Glad er fri.

Men er glad takknemlig?

Comments

comments

Speak Your Mind

*