Veien tilbake til aktivitet etter utbrenthet

Veien tilbake til aktivitet etter utbrenthet

Ok. Nå har du altså fått en diagnose. Du er utbrent. Sannsynligvis har du også vært på Google og søkt og funnet en hel haug med råd. Spørsmålet er bare hvor du skal begynne å nøste. Veien tilbake til aktivitet etter utbrenthet kan være lang og kronglete.

Ikke utbrent? Kanskje du har en kollega eller venn du lurer på om ligger i faresonen, eller har du kjent på noen av symptomene innimellom? Les videre, du kan også få noen tips!

Legebesøk

Hos legen har du kanskje fått antidepressiva og smertestillende. Ja, for fysiske smerter kan følge med, for eksempel hodepine og muskel- og leddverk. Det vil si, dette har du sannsynligvis hatt en stund, men har ignorert det eller tenkt at det er ikke så farlig, litt må man jo tåle og det går nok snart over (men nå har du endelig oppdaget at det faktisk ikke går over). Til legen sier du selvsagt tusen takk, og ber ham sjekke om det er noe fysisk i veien (alle blodprøvene, vet du, og har du en grundig lege som tar deg på alvor, trenger du ikke be om en full sjekk, da blir det bare gjort).

Medisiner er bra i en akuttfase. Du skal ikke være redd for dem. Bruk heller den lindringen og symptomdempingen de gir til å skaffe deg det pusterommet du trenger før du starter med å gjøre de endringene du vet må til. For endringer må du gjøre. Hvis du ikke gjør ting på en ny måte, får du bare det samme resultatet som du fikk sist gang, og det vil du vel ikke?

Altså, du trenger å bygge deg opp igjen, bit for bit. Og den erkjennelsen er første steg på veien tilbake til aktivitet.

Glemte du noe?

Er du glemsk også, sier du? Og er sint på alt og alle? («INGEN forteller meg noe, jeg blir forbigått, og den melka sølte du ut med vilje for å se hvor sint jeg kan bli»). Kjenner du deg igjen? SLAPP AV, PUST og tenk at du er HELT NORMAL! Både hjernen og kroppen er overbelastet, så da er det ikke så rart at det ikke er plass til mer informasjon i hodet (du glemmer snart hva du heter, ammetåke som varer 10 år, eller hva? Eller er du mann og skulle absolutt ikke ha ammetåke?) og de primitive reaksjonsmønstrene kommer frem (du blir sint og sur og tar alt som blir sagt i verste mening), du oppfatter i virkeligheten alt som blir sagt som et angrep på deg.

Læring til nå

Puh. Har du greid å henge med til nå i denne artikkelen, er det lys i tunnelen. Det betyr at du fortsatt har evnen til å konsentrere deg. En liten oppsummering trenger både du og jeg nå, tror jeg.

 1. Du har bomull i hodet, du tenker ikke klart og vet ikke hva du skal gjøre for å komme videre.
 2. Du glemmer så mye at du begynner å bli bekymret for om du har demens eller Alzheimer (eller du bekymrer deg for at du begynner å bli gammel, til tross for at alderen din forteller deg at det ikke er tilfelle)
 3. Du er mye sint på alt og alle
 4. Du har smerter, enten i hodet eller muskler og ledd, eller begge deler
 5. Du er alltid trøtt
 6. Du får ikke sove til tross for at du alltid er trøtt
 7. Du har prøvd «alt» av alternative behandlinger og selvutvikling (eller er helt klar til å prøve)
 8. Ingen av tingene i nr 7 virker på den måten du vil at det skal virke, så du leter fortsatt etter den røde tråden

Tenke nytt?

Da er det kanskje på tide å tenke helt nytt. Jeg sier ikke at det du har gjort til nå er feil, men sannsynligvis har du ikke energi nok til å orke å gjennomføre. Har jeg rett? Mitt gjennombrudd kom da jeg begynte å rense kroppen. Da hadde jeg allerede jobbet en stund med å bygge opp energilagrene ved å tilføre den næringen kroppen trenger med ganske god effekt, men jeg var enda ikke helt fornøyd. Med gjennombruddet kom også viljen til å gjøre endringer tilbake. For eksempel med å begynne å spise litt sunnere og bevege seg litt mer igjen. Dessuten energi nok til den viktige tanketreningen.

Start med kroppen, så får du overskudd til å gjøre noe med tankemønstrene dine

Start med kroppen

Visste du forresten at forskerne ved Harvard, som er USA’s viktigste institusjon innen medisin, anbefaler alle å ta et vitamin/mineraltilskudd? Det er nemlig veldig mye vi ikke vet om vitaminer og mineraler. Og det vi ikke vet, kan som kjent skade oss. Det vi derimot vet ganske mye om etter hvert, er at det ikke er skadelig å få i seg for mye vitaminer og mineraler. Det vil si, for de fleste vitaminene og mineralene må du opp i veldig store doser over lang tid for at det skal være skadelig.

Så første steg mot å bygge seg opp igjen er å sørge for at kroppen får i seg nok næring.

Den enkleste måten å gjøre det på, er å starte med et tilskudd. Der kan jeg hjelpe deg, for jeg har vært gjennom det meste av ting som ikke virker før jeg endelig fant noe som faktisk hadde effekt.

Legg igjen navn og e-postadresse i boksen under, så får du vite enda mer!

 

 Name: Email: We respect your email privacyEmail Marketing by AWeber 

Ønsker du individuell veiledning? Bruk kontaktskjemaet som kommer frem nede til høyre. Du kan sende meg et spørsmål eller bestille tid. Jeg har ikke helsefaglig bakgrunn, og kan ikke behandle sykdommer, men har veldig mye erfaringskompetanse. Det betyr at du kan få tips om hva du kan gjøre og hvor du kan søke råd hvis jeg ikke kan hjelpe deg.

Comments

comments

Comments

 1. Daniel Straume :

  Hei. Jeg møtte veggen for 1,5 år siden. Vil gjerne vite mer om dette. Mvh

  • Gro Langøien :

   Hei! Jeg anbefaler at du legger igjen navn og adresse i boksen med energitips på siden her, så får jeg mailadressen din og kan kontakte deg. Det er ikke sikkert du kan bruke tipsene slik de står siden du har møtt veggen, selv om dette fungerte for meg. Men jeg gir gjerne tips videre!

 2. Hei.
  Kjenner meg god igjen i det meste..
  Godt skrevet, hva er det du tenker p anngående tilskudd eventuelt type?

  Kim

  • Gro Langøien :

   Hei! Når det gjelder tilskudd, startet jeg med et høykvalitets vitamin/mineraltislkudd sammen med omega 3 i til dels store doser. Jeg fant også en kombinert rens/energiboost som har hatt god effekt for både meg og familien min. Når det gjelder type og dosering må jeg nesten vite litt mer om deg for å kunne anbefale, for dette er veldig individuelt. Jeg anbefaler at du sender meg en privat melding gjennom kontaktskjemaet som dukker opp på siden her, så tar vi det derfra. Forøvrig var det første jeg startet opp med Q10 som jeg kjøpte på apoteket.

 3. Eirik høiby :

  Har vært utbrent i ett år. Ønsker å vite mer. Mvh

  • Gro Langøien :

   Hei! Jeg anbefaler at du sender meg en forespørsel via kontaktskjemaet du finner på siden, så kan jeg svare deg på mail. Jeg kan si noe om hva jeg selv har gjort, men siden dette er veldig individuelt, er også løsningen tilpasset den enkelte. Jeg startet med vitamintilskudd og har fortsatt med både fysisk og mental trening, men her er type og mengde viktig. Det får jeg ikke sagt noe om i en åpen kommentar. Hører fra deg!

Speak Your Mind

*