Verdien av planlegging og hvordan det går når evnen til planlegging forsvinner

Verdien av planlegging og hvordan det går når evnen til planlegging forsvinner

Tenk deg følgende scenario:

Du har en velordnet tilværelse med en fantastisk mann, barn du elsker, drømmejobben, hus bil og full pakke. Det er travelt, men ikke verre enn at hverdagen går rundt. Så en dag begynner du å kjenne på at her er det noe som ikke stemmer. Kanskje barna har vært litt ekstra trøtte eller småsyke i en periode, eller du har ekstra mye å gjøre på jobben. Det kan hende det kommer snikende slik at du ikke merker det. Overskuddet blir borte, du begynner å finne feil hos drømmemannen, og sjefen du har vært så fornøyd med begynner å irritere vettet av deg. Når du kommer hjem etter jobb, har du bare lyst til å sove. Men om kvelden, når du endelig har gjort det du må gjøre i huset og gleder deg til en god natts søvn, får du ikke sove. Tankene kverner og du greier slett ikke å slappe av. Til slutt sovner du, men da har du fått alt for lite søvn, og ser slett ikke frem til nok en travel dag. Men du biter da tennene sammen, står opp, får barna på skolen og i barnehagen og går på jobb. Der begynner du å merke at oppgaver du vanligvis løser lekende lett, plutselig virker uoverkommelige. Vel hjemme begynner du å bjeffe til barna, selv om de ikke har gjort annet galt enn å stille deg et enkelt spørsmål. Matlaging orker du etter hvert ikke å tenke på en gang, så da blir det å sette en pizza i ovnen i dag også.

Vondt blir verre

Så en dag går det virkelig galt. Du blir sittende fast i trafikken på vei hjem, og de ringer fra barnehagen og lurer på når du kommer. Du begynner å gråte og greier slett ikke å stoppe. Der og da forstår du at dette ikke kan fortsette. Du går til legen og får sykemelding. Diagnosen er utbrenthet. Hva nå? Slakke ned på tempoet har ikke vært et alternativ en gang frem til nå, andre greier jo å sjonglere tilværelsen med jobb og familie så lett som bare det, så hvorfor skulle ikke du greie det? Men må man, så må man.

Evnen til planlegging forsvinner

På veien har du mistet alle rutinene dine. Du greier på et vis å følge opp barna, men det er også alt du har ork til. Til å med det å dusje og pusse tenner blir et ork. Husarbeid orker du ikke tanken på en gang, så du gjør bare akkurat det du må for at barna skal få det de må ha. Og så håper du at ingen merker noe. Eller, egentlig håper du at noen skal merke noe, for du innser at du trenger hjelp til å komme ut av dette. Alle teknikkene du har brukt for å planlegge dagene til nå, virker bare som et fjernt minne. Hodet føles mest av alt som bomull, og selv om du sover nesten hele dagen, føler du deg aldri uthvilt. Legen har kanskje gitt deg lykkepiller. Det hjelper litt på at du ikke gråter så lett, men du har også bivirkninger som du ikke liker.

Det store spørsmålet er: Hva gjør du nå? Hva ville du gjort?

Fra bomull til ren energi

Nå overdriver jeg vel litt igjen, men dette var i store trekk hverdagen min i 15 år. 15 år. Det er lenge, det. Null energi. Gikk på autopilot. Ingenting betydde noe, og jeg ble bare mer og mer misfornøyd med meg selv. Jeg tror det var vanskelig for folk utenom familien å forstå hvordan vi hadde det, for jeg har alltid vært aktiv og deltatt på mye. Det eneste som kunne merkes, var at jeg var for sent ute til absolutt alt, til stor frustrasjon for resten av familien. Følge opp barna har jeg alltid greid på et vis. Og gått på jobb og deltatt på både egne og barnas fritidsaktiviteter. Men vi kom altså litt for sent til omtrent alt.

Evnen til planlegging kommer tilbake

Forandringen skjedde for omtrent ett år siden, tidlig på våren i 2013. Jeg gjorde grep som fikk energien til å komme tilbake, og det førte også til at hodet fulgte bedre med. For det verste i disse 15 årene har vært å føle at hodet er fylt med bomull. Ingenting betyr noe, og planlegging er det bare å glemme. Jeg greier ikke å gjennomføre likevel, tenkte jeg stadig. Men plutselig begynte altså noe å skje. OG jeg sluttet med lykkepillene, de som gjorde at alle følelser fikk et gråskjær. «Nå greier du jo å stå opp tidlig om morgenen, mamma», sa den ene datteren min til meg. Ja, fordi hodet virker (må legge til at jeg er natterangler og B-menneske, og hoveddelen av denne artikkelen skrives mens du sover).

Endringene sprer seg

En endring på ett område fører ofte til en endring på et annet også. Jeg begynte rett og slett å se ting på en ny måte. To mennesker «dukket opp» på Facebook (som er et sted som er veldig behagelig å være når man egentlig ikke orker noe som helst). Den ene var amerikansk, heter Ann Sieg, og driver noe som heter Daily Marketing Coach. Den andre var Gry Sinding. Takk til Stella Scott og Ine Jeanette Solhaugen som, nok uten å vite det selv, introduserte meg til disse to damene. Begge hjelper gründere med å bygge sin bedrift online. Hurra, dette var noe for meg! Jeg hadde fått igjen motivasjonen til å jobbe, og det igjen har ført til at bomullen er nesten borte, og jeg greier å planlegge igjen! (I hvert fall nesten, og hvis du spør meg, kan det hende jeg kan avsløre andre «bivirkninger» også. Men de egner seg ikke på trykk her på det nåværende tidspunkt, for å bruke politikerspråket). Forresten, en bivirkning det bare er hyggelig å avsløre, er at det av og til (ikke ofte, men en gang i blant) kiler i magen og en boblende følelse av LYST til å jobbe kommer snikende. Ikke bare den følelsen av at «nå er det lenge siden jeg har gjort noe fornuftig så nå må jeg til pers», men en følelse som sier at NÅ er det på tide å få ut fingeren, rett og slett fordi jeg har lyst til å gjøre  noe annet enn å sitte i sofaen eller ligge i senga.

Det ene fører til det andre

Så førte det ene til det andre, og jeg valgte å kjøpe Gry Sindings onlinekurs Skap din drømmejobb. Og det er hele grunnen til at du kan sitte og lese dette nå. Jeg er ikke i mål med alt jeg ønsker å gjøre enda, men jeg ble så fornøyd med kurset at jeg helhjertet anbefaler det for både deg og alle andre jeg kjenner. Vil du lære å bygge opp bedriften din på nettet, har du ingen vei utenom, tenker jeg. Her lærer du alt du trenger, fra nisje til kundebehandling og selvledelse. Og selvsagt hvordan du setter opp en egen nettside og gjør deg selv kjent blant potensielle kunder. Og så skjedde det som jeg tenkte fra begynnelsen, men ikke torde å håpe på og i hvert fall ikke torde å spørre om. Jeg fikk tilbud om å være med å markedsføre kurset. Gry deler glatt av overskuddet med meg slik at begge har fordeler av det (det betyr at om du kjøper kurset gjennom min link, kan jeg få provisjon av salget). Dette gir meg også verdifull erfaring i hvordan jeg selv skal markedsføre min business. Hvis du har fulgt meg en stund, håper jeg du har merket en forandring i hvordan jeg skriver. Og det skal jeg love deg ikke bare skyldes kurset, men også at jeg har tilgang til et nettverk som støtter når det trengs, sparker vennlig bak når jeg havner langt ute på viddene, og hjelper når jeg spør. Nettverk vil du trenge, og her får du det helt gratis på kjøpet. Uff, nå kjeder jeg deg sikkert med alt skrytet, men helt ærlig, dette tuller jeg ikke med. Det er umulig å liste opp alle fordelene du får gjennom å ta dette kurset, det håper jeg du har forstått etter hvert.

Verdien av planlegging

Trykk på bildet og meld deg på

Mer skryt

Nå tror du ikke at jeg kan skryte mer, men det kan jeg altså. Med i kursprisen er billett til eventet SDD Live siste helga i oktober. Her kommer spennende forelesere (høres kjedelig ut med forelesere, men som alt annet med SDD er dette mennesker som sprudler OG gir verdi) og du får møte menneskene du er blitt kjent med og glad i.

Verdifull bonus

Så var det din bonus hvis du melder deg på kurset via min link. Jeg tenkte at du kunne få hjelp til å sette opp nettsiden din. Nå er jeg ikke et teknisk geni, og har heller ikke veldig mye erfaring, men kan nok til at jeg greier å sette opp en side og lære deg det grunnleggende i hvordan du drifter den. Det inkluderer også mailtjenester og bildebehandling (noe som virkelig var gresk for meg da jeg startet). Læringskurven har vært bratt, og jo mer jeg jobber med det, jo bedre liker jeg disse tingene.

Å drive en nettside innen det noen vil kalle «moderne markedsføring» innebærer også at du skal skrive blogger. Her vil læreren i meg kunne komme til nytte for deg ved å holde deg i hånda gjennom de første tekstene du produserer.

Jeg teller ikke timer, men vi kommer nok til å møtes på Skype (eller ansikt til ansikt) to ganger. Øvrig kontakt får vi ta via mail, chat eller telefon.

For å få bonusen av meg MÅ du altså melde deg på her!

Så hva venter du på? Gry har et early bird-tilbud som går ut 03.03, så du må hive deg fort rundt her. Påmelding til kurset er åpen til 07.03., og kursstart er 17.03.

Vil du lese mer om min reise, kan du gjøre det her:

Den andre historien

Soppen for konger, keisere og udødelighet

Hvilke grep jeg tok for å få igjen energien, kan du få rett i innboksen din ved å legge igjen navn og e-postadresse øverst til høyre.

Ønsker du kontakt? Du kan alltid spørre meg om det du vil vite, jeg sjekker e-posten hver dag, og svarer så raskt jeg kan.

 

 

 

Comments

comments

Speak Your Mind

*